Repetitie

De repetities gaan door iedere donderdagavond van 20u00 tot 22u00 in het ontmoetingscentrum ‘de Biekorf‘, gelegen in de Rijksweg 35 te Sint-Baafs-Vijve.

Dirigent

Vanaf februari 2023 is Patrick Simoens de nieuwe dirigent van onze harmonie. Dit nadat Peter Valck na ruim 25 jaar dienst op een welverdiend pensioen vertrok.

Patrick Simoens werd geboren te Deinze op 11 oktober 1969.

Op 18-jarige leeftijd behaalde hij zijn einddiploma’s euphonium en klassieke muziek aan de Stedelijke Academie voor woord en muziek te Deinze, telkens met stadsmedaille. Enkele jaren later behaalde hij het getuigschrift voor Hafabra-directie en muziektechnische vorming aan de academie voor muziek, woord en dans “Emiel Hullebroeck” te Gentbrugge.

Zijn leraren die hem daarin ondersteunden waren Wim Belaen en Nico Logghe, beiden gerenommeerde dirigenten.

Patrick was 25 jaar dirigent van de jeugdharmonie van Nazareth, waarmee hij mooie resultaten behaalde op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt en waarmee hij verder tal van concerten verzorgde. Hij slaagde erin om het orkest op 25 jaar te laten uitgroeien tot een orkest van meer dan 50 jonge muzikanten bij zijn afscheid.
Ook was hij bijna 10 jaar dirigent van de harmonie “De Verenigde Vrienden” uit Moorslede waarmee hij een mooi resultaat behaalde op het evaluatieconcert van Vlamo West-Vlaanderen en de harmonie zo in de eerste afdeling kon plaatsen.

Op dit moment is hij ook nog dirigent van de harmonie van Bottelare, dit sinds 2019.